Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Hogyan védd meg a mobilodat a káros külső hatásoktól?

Hogyan védd meg a mobilodat a káros külső hatásoktól?
Fotó: Pixabay/JESHOOTS

Bizonyára te is azon felhasználók népes táborába tartozol, akik egy lépést sem tesznek az okostelefonjuk nélkül. Mivel a készülék mindig veled van, ezért számtalan veszély leselkedik rá: leeshet, megkarcolódhat, folyadékkal érintkezhet, párának, melegnek és hidegnek van kitéve.

Ám ezek az eszközök amilyen nagy tudással rendelkeznek, legalább annyira kényesek is – elég egy rossz mozdulat, és máris ripityára törik a hátlap vagy “bepókhálósodik” a kijelző. Ezt szerencsére ki lehet védeni pár egyszerű óvintézkedéssel.

Tartsd mindig tokban a mobilodat!

A Tok-Shop.hu oldalán kapható telefontokokat nemcsak azért szeretjük annyira, mert velük a készülék egyedi külsőt kaphat és a stílusunkhoz igazíthatjuk, hanem természetesen az általuk nyújtott védelem miatt is.

A megfelelő tok ugyanis szorosan körbeöleli a telefont, és megvédi a káros külső hatásoktól. Elnyeli az ütések erejét, felfogja a karcolásokat, és némileg távol tartja a port is az eszköztől. Mivel ma már rengetegféle alapanyagú és megjelenésű tokot lehet kapni, ezért nem lehet kifogás az, hogy azért nem használsz, mert nincs egy olyan verzió sem, ami tetszene.

Választhatsz a hagyományos szilikontokok közül mintás vagy egyszínű kivitelt, de léteznek flip, azaz előlappal rendelkező, nyitható változatok, ütésálló tokok, sportoláshoz kifejlesztett termékek, vízálló tokok, ultravékony, illetve nadrágszíjra rögzíthető modellek is.

Érdemes akár többfélét is beszerezni, amiket aztán kedved szerint váltogathatsz. Túrázáshoz például a strapabírót használod, az üzleti tárgyalásokon viszont egy elegáns bőrtokba öltözteted a mobilod, hogy illeszkedjen a “business casual” megjelenésedhez. Ez csupán egyetlen példa volt, a variációk száma azonban végtelen!

Védd a kijelzőt üvegfóliával!

Imádjuk a tepsi méretű okostelefonok hatalmas, gyönyörű színekkel operáló kijelzőjét, de tény ami tény, hogy ez a készülékek legérzékenyebb pontja. A nagy, sima üvegfelület ugyanis hajlamos könnyen megsérülni.

A hegyes tárgyak apró karcokat okoznak rajta, erős ütődés hatására pedig bereped, de alatta akár a kijelző maga is károsodhat. A gond pedig az, hogy e két alkatrészt csak egyben lehet cserélni, ami igencsak “zsebbe nyúlós” történet. Egy régebbi készüléknél már könnyen lehet, hogy nem is érdemes kifizetni a kijelző cseréjét.

Szerencsére a balesetek nagy része kivédhető az üvegfóliák használatával. Ezt a vékony üveglapot a képernyőre kell ragasztani, és megvédi a kijelzőt a karcoktól és a repedésektől. Ha egy szerencsétlen esés következtében a képernyő “bepókhálósodik”, elég csak a ripityára tört fóliát cserélni, alatta a gyári üveg jó eséllyel ép marad.

Vigyázz a telefonodra!

Bár a fentiekkel sok kellemetlenségtől megkímélheted a telefonodat, de ezek mellett is érdemes vigyázni rá, amennyire csak lehet. Persze nem kell otthon, vitrinben tárolni, de azért arra odafigyelni nem nagy dolog, hogy például ne rakd be a zsebedbe a lakáskulcsod mellé, vagy ne használd fürdés közben.

Kapcsolódó friss hírek