Robbanás történt egy szentpétervári kávézóban, életét vesztette egy orosz haditudósító

A pokolgépet egy, a férfinak ajándékozott kisméretű szoborban rejtették el.

Vladlen Tatarszkij.
Vladlen Tatarszkij. Fotó: Twitter/Clash Report

Robbanás történt vasárnap egy szentpétervári kávézóban, amelynek következtében egy ismert Kreml-párti haditudósító és blogger életét vesztette – közölték a helyi mentőszolgálatok.

A helyi kormányzó szerint 25-en sérültek meg, közülük 19 embert kórházba szállítottak.

Az Interfax és a TASZSZ orosz hírügynökségek a hatóságok előzetes értesüléseire hivatkozva közölték, hogy pokolgép robbanhatott. A belügyminisztérium megerősítette: a detonáció következtében a Vladlen Tatarszkij néven ismert (valódi nevén: Makszim Fomin) orosz blogger vesztette életét, aki az intézményben szerzői estet tartott.

A robbanás Szentpétervár belvárosában, a Vaszilij-szigeten, a Street Food Bar No1 folyóparti kávézóban történt. A történtek következtében kitörtek a szórakozóhely ablakai és megrongálódott a terasza is.

A TASZSZ-t úgy tájékoztatták a bűnüldöző szervek, hogy 200 gramm trotilnak megfelelő hatóerejű robbanószerkezet lépett működésbe a színpad mellett. A pokolgépet egy Tatarszkijnek ajándékozott kisméretű szoborban rejtették el.

A bűnüldöző szervek mindenkit, aki az incidens idején a kávézóban tartózkodott, ellenőriznek, hogy köze volt-e a robbanáshoz.

A hvg.hu cikke szerint Tatarszkij tavaly a Kremlből posztolt videójában arról magyarázott:

„Mindenkit legyőzünk, mindenkit megölünk, szükség szerint mindenkit kirabolunk. Ahogy nekünk tetszik.”

Ezek is érdekelhetnek