Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Kokó: Senki nem gondolta akkor, hogy ez a választás lesz az, ami majd kettészakítja az országot

Kovács Kokó István a Partizán műsorában.
Kovács Kokó István a Partizán műsorában.

Kovács István világ- és olimpiai bajnok, későbbi profi ökölvívó volt Gulyás Márton Partizán Youtube-csatornájának legutóbbi vendége.

A 90-es évek második felében népi hősként ünnepelt egykori bokszolót Gulyás a magyar politikához való viszonyáról is faggatta. Szóba került a Fidesz 2002-es kampányzáró rendezvénye, amelyen Kokó is részt vett, sőt az első sorban ült. Ezzel kapcsolatban a bunyós úgy emlékezett vissza, számára roppant imponáló volt, hogy a kormányfő milyen szinten követte a pályafutását.

„Orbán Viktor lejött a magyarországi mérkőzéseimen az edzésre, Orbán Viktor kijött Münchenbe a világbajnoki mérkőzésemre, Orbán Viktor bejött az öltözőmbe gratulálni, Orbán Viktor a vereségem után felajánlotta nekem, hogy ha el akarok vonulni, akkor a kormány nyaralójába elmehetek”

– sorolta Kokó, megjegyezve: Orbán „szerette a bunyómat, szeretett talán engem is”.

Kovács István arról is beszélt, hogy olimpiai aranyérmét Horn Gyulától vette át, és akkor még nem volt probléma az ilyesmi. Gulyás Márton ezután az akkor még kétfordulós választás első fordulója utáni Fidesz-nagygyűlésre terelte a szót, ami miatt Kokó a mai napig magyarázkodni kényszerül.

„Senki nem gondolta akkor, hogy ez a választás lesz az a választás, ami majd kettészakítja az országot”

– vázolta Kokó. Utólag úgy emlékszik, barátaival a Parlament háta mögött sétált, amikor egy fideszes rendező kiszúrta őket, majd bevitte a társaságot a tribün mögé. A sportoló szerint ezzel nem is volt semmi baj, mert „ha felhív az Orbán Viktor, a Pokorni Zoltán vagy a Kubatov Gabi, felmennék” – mondta.

Az olimpiai bajnok bunyós arról is beszélt, hogy a Fidesz 2002-es veresége után gratulált Medgyessy Péternek, és azt mondta, szurkol neki, mert számára az a fontos, hogy az országnak legyen jó. „Nem az a fontos, hogy a Fidesz legyen hatalmon” – idézte saját magát Kovács István.

„Én nem voltam, és nem vagyok fideszes”

– jelentette ki később az olimpiai bajnok, mégpedig azért nem, mert szerinte „az egy izmus”. Úgy véli, a feltétlen lojalitás a politikában nem elvárható, hanem kötelező. „De a kormányzó pártokkal kapcsolatban lojális én nem tudok lenni” – magyarázta.

Kokó az utóbbi években kritikus gondolatokat is megfogalmazott a Fidesz tevékenységével kapcsolatban, amikor a műsorvezető ezekkel szembesítette, az olimpikon azt mondta:

„Fidesz-szavazó vagyok, de nem értek egyet.”

Azt is hozzátette, nem tagja a pártnak, és nem is kötődik hozzá semmilyen szinten, ellenben leszögezte, ő nem egy kiábrándult fideszes.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz