Mi történt? Váratlanul lemondott Fürjes Balázs államtitkár

Távozik a kormányból, „több olyan új kihívás is jelentkezett” az életében.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fotó: Facebook/Fürjes Balázs

„A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a miniszterhelyettesi megbízatásról való lemondásról egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral. Áttekintve a helyzetet miniszter úr elfogadta: lemondok államtitkári megbízatásomról és más területen folytatom a munkát”

– jelentette be hétfő délután Fürjes Balázs a Facebook-oldalán.

Döntését azzal magyarázta, hogy „több olyan új kihívás is jelentkezett” az életében, amelyeknek szívesen tesz eleget, de ezek több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a „nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz”.

Új utakon, új feladatok felé A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a…

Posted by Fürjes Balázs on Monday, March 27, 2023

„E kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól”, olvasható a posztban, egy másik kihívás pedig, hogy állítólag felkérte a Magyar Olimpiai Bizottság: pályázza meg a NOB-tagságot.

„Irány újra a civil élet, rugalmas munkát fogok vállalni a magánszektorban, hogy kellő erővel tudjak koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is” – írta Fürjes.

Ezek is érdekelhetnek