A Fidesz szerint őket rég felnégyelték volna, ha olyat tesznek, mint a Momentum elnöke

Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A momentumos Gelencsér Ferenc arról beszélt hétfőn az Országgyűlésben, hogy Magyarország már régen nem a demokrácia útját járja. Úgy fogalmazott: páriák lettünk Európában,

egy háborús bűnös „trójai falónak használja az országot”, a kormány pedig rezsiválságot idézett elő.

Kettős beszéd miatt bírálta a kormányt, és sorolta a problémákat: nincs elég tanár, nincs elég rendőr és orvos sem. A forint gyengülését és az abból fakadó inflációt azzal magyarázta a kormányhoz fordulva, hogy „önök nem a nemzetért, hanem a nemzetből élnek, nem voltak hajlandók gátat vetni az uniós források ellopásának”. Gelencsér az áram és a gáz áfájának csökkentését, a rendszerhasználati díj eltörlését szorgalmazta.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában azért bírálta a képviselőt, amiért korábban államférfinak nevezte saját magát, „két év önkormányzati képviselőség és három hónap országgyűlési képviselőség után”. Azt kérdezte a momentumos politikustól: milyen teljesítmény kvalifikálja őt az államférfiúi minősítésre?

Arra is emlékeztette, hogy Gelencsér Ferenc a háborús bűnös, fasiszta Szálasi Ferenc köszöntését is használta a Facebookon. „Ha ezt egy jobboldali politikus tenné, már felnégyelnék” – értékelt.

Kitartás 🇭🇺

Posted by Gelencsér Ferenc on Wednesday, September 7, 2022

Szerinte mindezért illene a képviselőnek bocsánatot kérnie és a lemondást is megfontolnia.

Kapcsolódó hírek