Dunába ugrott üldözője elől egy tolvaj Budapesten

Csak hosszas küzdelem árán sikerült kiszedni a vízből.

Dunába ugrott üldözője elől egy tolvaj Budapesten
Fotó: police.hu

Miután egy budapesti szállodából mobiltelefont lopott egy férfi, lelepleződése után futásnak eredt, majd üldözője elől a Dunába vetette magát – írta pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A beszámoló szerint a férfi egy szálloda recepciós pultjából lopott el egy mobiltelefont péntek hajnalban. Amikor lelepleződött, a hotel biztonsági őre üldözőbe vette, majd, amikor a férfi a rakpartra ért, a Dunába ugrott és úszni kezdett a túlpart felé.

A BRFK a szárazföldi egységein kívül riasztotta a vízi rendőröket is, akik perceken belül a helyszínre értek, de a menekülő, amikor ki akarták húzni, „passzív ellenállást tanúsított”, ezért az időközben odaérő tűzoltóhajó segítségével is csak hosszas küzdelem árán sikerült kiemelni a vízből.

A teste addigra annyira kihűlt, hogy mentőt kellett hozzá hívni. A 32 éves férfival szemben az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás gyanújával indított eljárást.

A férfit letöltendő szabadságvesztés miatt körözték is, ezért kórházi ellátását követően a rendőrök őrizetbe vették és javasolják a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek