Fidesz: az inflációt a dollárbaloldal által támogatott szankciók okozzák

Azt az inflációt, ami már a háború kitörése előtt hónapokkal elszállt.

Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én.
Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az inflációt a dollárbaloldal által támogatott szankciók okozzák – hazudta a Fidesz kedden Komjáthi Imre nyilatkozatára reagálva, amelyben a szocialista politikus a kormányt okolta a magyarországi fogyasztói árak több mint 25 százalékos emelkedéséért.

A nagyobbik kormánypártot az nem zavarja, hogy hónapok óta a magyar infláció a legmagasabb az EU-ban (más országokra ezek szerint nem hatnak a szankciók?),

és az sem, hogy még ki sem tört a orosz-ukrán háború (nemhogy a szankciók életbe léptek volna), amikor már csúcsra járt Magyarországon a pénzromlás.

A Fidesz ezzel szemben azt írta: „álságos, amit a dollárbaloldal művel”. A magas inflációt a háború és a brüsszeli szankciók okozzák egész Európában, a dollárbaloldal pedig teljes mértékben háború- és szankciópárti – hergeltek.

A kormánypárt szerint a baloldal a külföldi támogatásért cserébe bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba, és fel akarja számolni az ország energiabiztonságát!

A rezsicsökkentett árak és az árstopok jelentős kiadásoktól védik a magyar családokat, a baloldal ezek egyikét sem támogatta – emelték ki.

Ezek is érdekelhetnek