Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Nagy a baj: kigyulladt egy raklapüzem Monorierdőn, lezárták a főutat, a vasúti közlekedés is szünetel

A legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók.

Raklapok égnek egy üzemben ezer négyzetméteren Monorierdőn 2023. március 17-én.
Raklapok égnek egy üzemben ezer négyzetméteren Monorierdőn 2023. március 17-én. Fotó: Facebook/Monorierdő Község Hivatalos Oldala

Raklapok gyulladtak ki egy üzemben ezer négyzetméteren pénteken Monorierdőn, a tűz miatt szünetel a vasúti közlekedés Monor és Pilis között, továbbá teljes szélességében lezárták a 4-es főút érintett szakaszát.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók. Hozzátette, hogy

a tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, jelenleg tíz vízsugárral, több oldalról oltják a lángokat.

Monorierdő raklap üzem

Posted by Antal Forgács on Friday, March 17, 2023

A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is – fűzte hozzá a szóvivő.

A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok a tűzben teljesen megsemmisült.

Az Útinform arról számolt be, hogy a 4-es főúton, Monorierdő belterületén a tűzeset miatt teljes lezárás van érvényben, a forgalmat mellékutakra terelik.

A vonatforgalom is szünetel

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát, ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az útlezárás miatt a vonatpótló buszok Monorierdőt nem érintik.

A tűz miatt késések várhatóak a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A Mávinform Facebook-oldalán később azt írták, hogy a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülőúton, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek. A Volánbusz pedig visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.

✅ Frissítés: • A szegedi Napfény IC-k ismét teljes útvonalon közlekedhetnek (első teljes útvonalon közlekedők:…

Posted by MÁVINFORM on Friday, March 17, 2023

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten