Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Kiderült, mi volt a hatalmas rajtaütés tegnap este Ártándnál: 17 határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe vesztegetés miatt

artand-hatarorok
Fotó: ugyeszseg.hu

Nagyszabású bűnügyi akciót hajtott végre kedd este az ártándi határátkelőnél több rendőr szerv, a készenlétisek, a TEK és a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az esetről azonban akkor többet nem közöltek.

Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség már arról tájékoztatott, hogy

minősített vesztegetés gyanújával 17 határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe a határátkelőnél végrehajtott akciót követően.

A gyanú szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek szolgálatban rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el. Az Ártánd, illetve Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen szolgáló 17 határrendész 2022 áprilisa előtt megállapodott abban, hogy az átkelőhelyen átutazóktól rendszeresen jogtalan előnyt fogadnak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között előre meghatározott arányban elosztják.

Az elkövetők között tiszti rendfokozatú nincs, a legmagasabb beosztású határrendész az átkelőhelyeken szolgálatot ellátó szolgálatirányító parancsnok és átkelőhely-ügyeletes volt – írták.

A két-két szolgálatirányító parancsnok, illetve átkelőhely-ügyeletes közvetlenül nem fogadott el jogtalan előnyt, alárendeltjeiket a bűncselekmények elkövetésében azzal segítették, hogy kívánságuknak megfelelően olyan sávokra osztották be, ahol nagyobb esély volt a vesztegetési pénzek megszerzésére. Továbbá elöljárói kötelességüket megszegve a tudomásukkal zajló korrupcióról nem tettek jelentést, azzal szemben nem léptek fel, s ezért cserébe kaptak a vesztegetési pénzből – olvasható a közleményben.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyomoz, és 17 határrendész, illetve egy civil őrizetét rendelte el, a gyanúsítotti kihallgatások folyamatban vannak – közölték.

Kedden mintegy háromszáz rendőr és ügyész hajtotta végre az akciót az ártándi magyar-román közúti határátkelőhelyen, amelyről aznap este a KNYF azt közölte: a bűnügyi akcióban a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi és közterületi támogató alosztályai vettek részt.

Ez is érdekelhet:
Ön nő? Akkor először is takarítson ki, másodszor pedig Orbán Viktor boldog nőnapot kíván!

Kapcsolódó hírek

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Döntött az ügyészség a Varga Judit-féle hangfelvétel ügyében, Magyar Péter válaszcsapást ígér

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Jachtot vásárolt a kalocsai KDNP-s polgármester 79 éves édesanyja

Idén a tavalyinál is drágább lehet az augusztus 20-ai tűzijáték

Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket

Ömlenek a Szerencsejáték-milliárdok a NER-es „művészekhez”, lakájokhoz, fideszes politikusok testvéreihez