Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt felfüggesztett egy papot a kalocsai érsek

A főegyházmegye imádkozik „az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért”.

Hatszáz gyermek imádkozik a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával (háttal, b2) együtt az Országházban 2019. szeptember 21-én.
Hatszáz gyermek imádkozik a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával (háttal, b2) együtt az Országházban 2019. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek azonnali hatállyal felfüggesztett egy lelkipásztort, akivel szemben felmerült a gyanú, hogy bűncselekményt követett el kiskorú sérelmére – írja a Magyar Kurír katolikus hírportálhoz eljuttatott közleményében a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye.

A közlés szerint a pappal szemben a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül érkezett panasz. Bábel Balázs érsek az egyházi törvények szerint haladéktalanul előzetes vizsgálatot rendelt el az eset pontos és alapos kivizsgálása érdekében, és a szóban forgó lelkipásztort az egyházi törvények értelmében azonnali hatállyal felfüggesztette – írták.

Az Érseki Hivatal az ügy kapcsán az illetékes állami hatósághoz fordult, és kezdeményezte az előzetes vizsgálat anyagának továbbítását az illetékes vatikáni Hittani Dikasztérium felé is.

„A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye szeretné kifejezni megdöbbenését az események miatt, valamint biztosítja együttérzéséről az érintetteket, és imádkozik az okozott sebek mielőbbi gyógyulásáért”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz