Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán Viktor Kijevbe készül

Már zajlik a technikai egyeztetés a Putyin-barát magyar kormányfő nagy megpróbáltatásáról.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a horvát N1 hírtelevízió műsorában arról beszélt, hogy technikai egyeztetés folyik Orbán Viktor kijevi látogatásáról, és „ha minden előfeltétel adott lesz”, a magyar miniszterelnök ellátogat az ukrán fővárosba.

Orbán az emlékezetes brüsszeli találkozójukon kapott meghívást Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, és úgy tűnik, Novák Katalin példáját követve az utolsó közt eleget tesz az invitálásnak. Szijjártó szerint a technikai részleteket kell még tisztázni a látogatás előkészítésével kapcsolatban. Amint azt látják, hogy minden előfeltétel adott, akkor a látogatásra is sor kerülhet.

Az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter a horvát tévében arra a felvetésre, hogy a háború befejezése Vlagyimir Putyin orosz elnökön múlik, úgy reagált, hogy a háborúban egyértelműen két fél van, és reméli, mindketten tárgyalni fognak, mert mindketten egy fenntartható békét szeretnének elérni.

Arra a kérdésre, hogy mi lett volna mára Ukrajnából, ha a Nyugat nem küld fegyvereket, a külügyminiszter kitérő választ adott,

Szijjártó szerint „sokkal fontosabb” az a kérdés, hogy mi lett volna, ha nem is indult volna háború, „mert ezt a háborút el kellett volna kerülni”.

Szijjártó megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, és szerinte az Országgyűlés is ratifikálni fogja azt. Az erről szóló javaslatot már benyújtották a parlamentnek és a miniszterelnök is arra kérte a kormánypárti frakciókat, hogy támogassák ezt a javaslatot.

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült