Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

1200 embert kirúg a Magyar Posta

Természetesen a „jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzet” az oka ennek is.

RövidenRöviden
1200 embert kirúg a Magyar Posta
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

1200 fős csoportos létszámleépítésről döntött a Magyar Posta, az indoklás szerint azért, hogy a „jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.”

A Magyar Posta 2022 novemberében kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása.

„Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat”

– magyarázta az állami vállalat keddi közleményében.

A létszámleépítést a posta kényszerű megoldásnak nevezte. Állításuk szerint a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján „magas minőségű szolgáltatásokat” nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.

Kiemelték, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ősszel már bejelentettek egy 300 fős leépítést

Tavaly októberi hír volt, hogy Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, „az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként” pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be.

Ennek kapcsán idén januárban Fónagy János államtitkár azt állította, mégsem küldik el ezeket az embereket. A jelek szerint azonban most ismét változott a helyzet, és végtére is tényleg megvalósul a nagy leépítés.

Bélyegblokk köszönti az idén 50 éves Edda együttest

Nagyvárosi posták százait zárhatja be a kormány

Nagy a baj: bezárhatnak a posták az 1500 főnél kisebb településeken

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében