Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Bűnügy

Újabb gyilkosság, a XIII. kerületben is megöltek ma egy embert

Most érkezett: 210 településen 366 postát zár be a Magyar Posta, kirúgnak 300 munkavállalót

Összesen 740 dolgozót érintenek „az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások”.

postás, Magyar Posta, nyugdíj
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, „az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként” pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be – közölte a vállalat pénteken.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások „a máshol már jól bevált” mobilposta segítségével lesznek elérhetők – magyarázták.

A Magyar Posta kiemelte: az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.

A Magyar Posta állítja: jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti jogszabályi kötelezettségeit, mert az előírt mintegy 1600 posta helyett a szüneteltetést követően is országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A hazai lefedettség nemzetközi szinten is kiemelkedő, míg Magyarországon 3,46 posta jut 10 ezer lakosra, addig ez a szám Európában 2,91 – jelezték.

A vállalat emellett több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát. Ennek eredményeként a társaság a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentett be, amely összesen mintegy 300 munkavállalót érint.

Ígérik, törvényesen kerülnek utcára a dolgozóik

A Magyar Posta közölte: a létszámcsökkentést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával hajtja végre. A társaság vezetése az üzemi tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony-megszüntetésének feltételeit.

„A vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem modern, digitális úton is hozzáférhetők. Mindemellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken, a változásokat követően is magas színvonalon állnak rendelkezésre ügyfeleink számára” – írták a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Rétvári bejelentette: megerősítjük a határkerítést, hogy megvédjük Európát

Kapcsolódó hírek

Vízbe fulladt egy férfi egy Sándorfalva melletti strandon

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Nagyvárosi posták százait zárhatja be a kormány

Gulyás: Brüsszel miatt nem kaphatnak egyelőre béremelést a postások

1200 embert kirúg a Magyar Posta

Kirúgták a Magyar Posta vezérigazgatóját

Bezár 35 budapesti posta „a brüsszeli szankciók” miatt

Bélyegblokk köszönti az idén 50 éves Edda együttest

Nagy a baj: bezárhatnak a posták az 1500 főnél kisebb településeken