Késsel támadt egy férfi, egy másik leköpte, arcon fejelte az intézkedő rendőrt

Késsel támadt egy férfi, egy másik leköpte, arcon fejelte az intézkedő rendőrt

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a két férfit, aki – két külön ügyben – rendőrökre támadt még február elején.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön azt írta, hogy a 31 éves szabolcsi férfi még február 7-én este egy közlekedési balesetet követő helyszíni intézkedés közben ittasan fenyegette meg a rendőröket úgy, hogy többszöri felszólítás ellenére

egy 32 centiméter hosszú késsel – folyamatosan szúró és vágó mozdulatokat téve – közeledett hozzájuk.

A nyomozóügyészség elrendelte a büntetett előéletű férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatását.

A másik ügyben azért indult eljárás a magát iraki állampolgárnak valló idegenrendészeti őrizetes ellen, mert február 3-án egy őrzött szálláshelyén a zárkájából a folyosóra dobott egy vasszéket, majd minden előzmény nélkül ököllel arcon ütött egy rendőrt.

Az intézkedő rendőr a segítségére siető fegyveres biztonsági őrrel közösen testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, eközben a 31 éves férfi a rendőrt kétszer leköpte, egy alkalommal az arcába fejelt és meg akarta harapni. Miután megbilincselték, elvezetése közben is agresszíven viselkedett, megpróbálta a rendőrt megrúgni és leköpni, valamint berúgta a látogatói helyiség ablakát is – írták.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének elkövetésével gyanúsítja a külföldi férfit, akinek letartóztatását azóta a bíróság – mindenben egyetértve az ügyészség erre irányuló indítványával – elrendelte.

A végzések ellen mindkét gyanúsított fellebbezést jelentett be – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek