Megvan az Orbán-buktatás új, tuti receptje: pártlogómentes előválasztást javasol a Jobbik

Megvan az Orbán-buktatás új, tuti receptje: pártlogómentes előválasztást javasol a Jobbik
Fotó: Facebook/Előválasztás - Élni hívlak

Pártlogómentes előválasztáson méretné meg az önkormányzati posztokért indulni kívánó, „a helyi politikáról azonosan gondolkodó” jelölteket a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője. Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György arról beszélt:

a Jobbik az önkormányzati választásokkal kapcsolatban háttérbe kíván vonulni, az erőforrások biztosítása mellett a helyi közösségekre bízzák, kit indítanak az egyes tisztségekért.

A politikus kiemelte: az előválasztás „sikeres politikai innováció”, de bizonyos változtatásokra szorul. Szerinte nem a politikai hovatartozás, hanem „a személyek, üzenetek, programok alapján szerveződő” kampányra van szükség, amelyben az aspiráns személye és ajánlata jelentene garanciát a választók számára.

Kérdésre válaszolva azt közölte, ha nem is a napokban, de valamikor „lennie kell” pártközi egyeztetésnek ebben a témában.

Arról beszélt, a pártok jó része észrevette a jászberényi választás világos üzenetét, ám egyelőre inkább a civilek és a helyi közösségek fogékonyak a felvetésükre. A jobbikos politikus hangsúlyozta, a „pártpolitikával mérgezett helyi közélet” helyett az elmúlt évtizedekben kialakult politikai árkok betemetésére, pártérdekektől mentes politizálásra van szükség a helyi közéletben.

Ezek is érdekelhetnek