Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Biztonságos ablakok a betörések megakadályozásáért

Biztonságos ablakok a betörések megakadályozásáért

Otthonunkat szeretnénk megvédeni a betörések ellen, hiszen a lakás falai mögött találhatóak értékeink, valamint családunk, gyermekeink is. Egy lakásba, házba legkönnyebben a nyílászárókon keresztül lehet bejutni, így ezek megerősítése a legfontosabb feladat. Cikkünkben tanácsokat adunk arra, hogyan tudja meggátolni a leghatékonyabban, hogy kéretlen látogató érkezzen az ingatlanba.

A betörők stratégiája

A betörők többféle technikát alkalmaznak annak érdekében, hogy a kiszemelt házba bejussanak. Egy régi, rozoga ajtó vagy ablak, szinte hívogatja őket, így az első fontos lépés ezek kicserélése. A Zsola Ablak Kft. műanyag ablakai lehetővé teszik azt, hogy biztonságba érezhesse értékeit és családját, így megvédheti őket egy egyszerű ablakcserével.

A betörők ugyanis egyrészt azonnal feltérképezik az ablakot, és ennek fényében döntenek arról, hogy megkísérlik-e a behatolást, másrészt pedig, ha körülbelül öt perc alatt nem jutnak be, akkor félbehagyják az akciót, és továbbállnak. Ennél több idő ugyanis hatványozottan megnöveli a lebukásveszélyt, aminek igyekeznek nem kitenni magukat.

A betörési pontok és módszerek

  1. A felfeszítés: a védelem itt egyrészt a zárszerkezeten, másrészt pedig a vasalaton található. A betörésbiztos vasalat az egész ablakkereten funkcionál, körben kifeszítés elleni elemek találhatók. A speciális csavarok teljesen leszorítják a keretet, így azt nem lehet elmozdítani. Ekkor a zárszerkezettel próbálkozik a betörő, azonban a blokkolási funkcióval rendelkező kilincs ezt is lehetetlenné teszi.
  2. Üveg betörése: ha a felfeszítés nem működik, mert a biztonsági vasalat miatt képtelen kinyitni az ablakot a rabló, akkor tovább próbálkozhat, mégpedig az üveg betörésével. A hagyományos üveget könnyű betörni vagy kivágni, így a bejutás azonnal akadálymentessé válik a kéretlen betolakodó számára. Az üvegipar azonban felkészült erre a feladatra, és ma már választhatunk behatolásgátló biztonsági üvegezést.
  3. Biztonsági rács levágása: a biztonsági rács nem túl esztétikus, azonban harmadik védelmi vonalnak fel lehet szereltetni, főleg nyaralókba vagy alacsony közbiztonsági szintű városrészekben. Ha erős anyagból készíttetjük el, és lecsavarozni sem tudja a betörő, akkor ez is riasztó hatással rendelkezhet.

A biztonsági üvegezés jelentősége

Mint látható, egy biztonsági üveg megakadályozhatja a behatolást, és a betörők is azonnal felismerik, ha ilyen üveggel találkoznak. Ez az üveg olyan erős, hogy ütésekkel, rúgásokkal, vagy pedig szerszámmal sem lehet betörni, így általában a betörők nem is próbálkoznak, esetleg egy-két ütés után abbahagyják az akciót.

Biztonsági üveget ajánlunk ezenkívül olyan erkély, bejárati vagy egyéb ajtókba, amelyeknek kisgyermekek vagy háziállatok nekiszaladhatnak, hiszen ezzel megakadályozzuk az üvegtörést és a sérülést.

Érdemes tehát több védelmi vonalat is felállítani, melyre a modern műanyag ablakok tökéletesen alkalmasak. Védje lakását a betörőktől, és gondoskodjon a megfelelő védelemről!

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt