Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Áldás vagy átok a munkavállalók számára az egyre gyakoribb home office?

Áldás vagy átok a munkavállalók számára az egyre gyakoribb home office?

A szabadúszó életforma a digitális nomádok gyakran posztolt kellemes munkavégzési helyszínei miatt vonzó lehetőségként él sokak fejében. Egyre több cég egyre több irodai munkavállalója számára engedélyezi az otthoni munkavégzést, amelyhez alkalmazotti munkaviszony esetén a számítástechnikai eszközöket is biztosítja.

A kívülállók számára csábítónak tűnhet home office-szal összekapcsolt késői ébredés és ágyból dolgozás, azonban a valóság ennél árnyaltabb, és sokszor nem fedi az elképzeléseket, ugyanis nem arról szól, hogy otthonról nem kell dolgozni. Lehet-e hatékony? Kik számára jó lehetőség?

A hagyományos irodai munkavégzés vonzereje

Sokan nem szívesen viszik a munkát az otthonukba, hiszen így könnyebben szét tudják választani a munkájukat a magánéletüktől. Másoknak pont ez adja a szabadságot, ezért ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez. A Dell Inspiron laptopcsalád belépőszintű, közép- és prémiumkategóriás, elegáns és hosszú akkumulátor üzemidővel rendelkező hordozható gépeket kínál a felhasználóknak.

Az otthoni munkavégzés nem mindenkinek való, hiszen bizonyos fokú elszigeteltséggel, magánnyal és önálló munkavégzéssel társul, amelynél nehezebben megoldható a csevegés, kávézás a kollégákkal, egy ital a bárban a haverokkal a munkaidő végén, illetve a munka lerakása fix időben.

Miért jó az otthoni munkavégzés?

Az otthoni munkavégzés bizalmi viszonyt feltételez a munkaadó és a munkavállaló részéről is. A home office-ban dolgozóknak jónak kell lenniük időgazdálkodásban, hiszen tudniuk kell beosztani az idejüket, továbbá önálló problémamegoldó készségekre is szükségük van. De meg kell tanulniuk kizárni a külvilágot is, hogy a külső zavaró tényezők ne hátráltassák a munkát.

Viszont ideális lehet azoknak, akiknek a munkába járás jelentős időt venne el az életükből, illetve akik a munkájuk jellege miatt képtelenek a személyes megbeszélésekre. De azok is élvezhetik, akik szeretnek egyedül, önállóan dolgozni, és tudják tartani a határidőket.

Hatékony munka otthonról

A kutatások szerint a felelősség motiváló tényező, ezért az otthonról dolgozók hatékonyabbak lehetnek, ráadásul több mindent tudnak egyszerre intézni.

Érdemes otthon legalább egy barátságos, meghitt dolgozósarkot kialakítani, mert az segíti a koncentrációt, az agyunk összekapcsolja a munkával az a helyet. A kellemes munkakörnyezet inspiráló hatású, egy zöld növény segíti a relaxációt, élettelivé teszi a munkahelyet. De sokak számára átmenetet jelenthet a home office és a munkahely között egy kávézóból vagy egy közösségi térben dolgozni.

A munkához megfelelő számítógépre van szükség, ami praktikusan egy laptop, hiszen így bármikor magunkkal vihetjük, ha máshol támadna kedvünk dolgozni, vagy egy meeting miatt be kell menni az irodába. A kényelmesebb munkavégzéshez kiegészíthető egy nagy méretű monitorral és a kezelését megkönnyítő billentyűzettel, egérrel és más perifériákkal, így egy teljes értékű munkahelyként üzemeltethető.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró