Bulvár

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Oktatás

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Egy tavaly eltűnt kutya csontvázát találták meg egy harcsa tetemében Kiskunlacházánál

RövidenRöviden
Egy tavaly eltűnt kutya csontvázát találták meg egy harcsa tetemében Kiskunlacházánál
Fotó: Facebook/Pfeifer Rikárd

„Körülbelül 50 éve – mióta a horgászeszemet tudom – várok egy bizonyítékra” – kezdi posztját Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség munkatársa, aki arról számolt be, hogy egy kiskutya csontvázára bukkantak egy elpusztul harcsa szájában.

Update 2Beszéltem a kutya gazdájával! Iszonyatosan fájdalmas volt átadni ezt a hírt. Tavaly tűnt el kiskunlacházi…

Posted by Rikárd Pfeifer on Sunday, January 29, 2023

„Délután csengett az ügyeleti telefon, melyben egy kétségbe esett kiskunlacházi hölgy kérte a segítséget egy rejtély megoldásában. A leeresztett RSD miatt a stége alatt egy hatalmas, elpusztult állatot talált (»olyan, mint egy dinoszaurusz fej«), melynek szájából egy kutya vagy róka csontváza lóg ki. Persze haladéktalanul a helyszínre siettem, ahol már vártak és odavezettek a lelethez. Egy elpusztult és már jócskán lebomlott, körülbelül 30-40 kilogrammos harcsa teteméhez, melynek szájából egy közepesnél kicsit kisebb kutya (pl. foxi, spániel), vagy róka csontváza lóg ki! Egyértelmű és nem tévedés: a harcsa elkapta ezt az állatot, de belepusztult ő is”

– olvasható a posztban. A horgász elárulta azt is, miért nem tudta a harcsa lenyelni a szerencsétlenül járt kutyust:

„Erre a kérdésre a tetem megforgatása után kaptam választ: A kopoltyú fedő alól kilógó kb. 25 cm-es lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is. Így fordulhatott elő, hogy az egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján és kitámasztotta, megütköztette testét a lenyelés elől. A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya (vagy róka) bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt. Így se ki, se be! Ez az állapot értelemszerűen mindkét állat halálához vezetett.”

„A legendák tehát igazak! Óvatosan a kiskutyák fürdetésével!” – összegzi a bejegyzés, melyből kiderül még, hogy a kutya maradványiban megtaláltak a chipet, amely alapján végül a gazdáját is sikerült elérni. Ő állítólag elmondta, hogy

kedvence tavaly tűnt el kiskunlacházi Duna-parti otthonából: azóta is kereste, várta haza, „most legalább megnyugvással zárhatja le kapcsolatukat”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Halálra gázoltak egy nőt a főúton Kiskunlacházánál

Füstmérgezésben meghalt egy idős ember Kiskunlacházán

Ittas buszsofőr gázolt halálra egy kerékpárost Kiskunlacházán

Leittasodó, ablakban mászó Varga Juditról, HVG-s propagandistáról ír Magyar Péter

Londonban is bemutatták Rákay Philip könnyes szemmel ünnepelt Petőfi-filmjét

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált