Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Kijött a friss rangsor: Magyarország az EU legkorruptabb országa

Burkina Faso és Kuvait szomszédságáig sikerült előre menni, nem hátra.

Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3).
Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021-ben még „csak” a második legkorruptabb állam volt Magyarország az EU-ban, tavaly viszont már az utolsó helyen végeztünk (= végeztek Orbánék – a szerk.) – olvasható a Transparency International friss korrupciós jelentésében, melyről a Telex számolt be.

Érdekesség, hogy a világranglistán a 77. helyen állunk (Burkina Faso és Kuvait szomszédságában), vagyis még az Európai Unión kívüli világban is bőven sok olyan országot találni, ami kevésbé korrupt, mint Magyarország.

A nemzetközi szervezet 180 országot és területet rangsorol egy 0-tól 100-ig terjedő korrupciós skálán, a 100 jelöli a legkisebb, a 0 pedig a legnagyobb mértékű korrupciót, és eszerint Magyarország már 2021-ben is megdöntötte saját negatív rekordját, akkor 43 pontot ért el, 2022-ben pedig ennél is kevesebbet, 42-t.

Az 1995 óta mért korrupcióérzékelési indexet 13 különböző felmérés segítségével számolják ki évről évre, a kutatásba szakértőket és üzletembereket is bevonnak, hogy minél pontosabb képet kaphassanak arról, hogy az adott országban milyen mértékben van jelen a korrupció az állami intézményi rendszerben, a közszférában, a gazdaságban és a társadalomban.

A világranglista élén egyébként olyan „hanyatló”, a mindenkinél mindent jobban tudó Orbán-kormány által folyamatosan köpködött országok állnak, mint

  1. Dánia (90 pont),
  2. Finnország (87 pont),
  3. Új-Zéland (87 pont),
  4. Norvégia (84 pont).

A teljes jelentés angolul itt olvasható, a világranglista pedig itt böngészhető.

Kapcsolódó friss hírek