Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Bűnügy

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét

Bűnügy

Iskolai ünnepség alatt erőszakoltak meg egy lányt az Encsi Általános Iskolában

Orbánt ribancarcnak, a magyar kormányt baromnak nevezte az ukrajnai Dnyipro polgármestere

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én.
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Diplomáciai botrány kerekedett a Putyin kegyeiért lassan bármire képes Orbán Viktor szavaiból, aki csütörtök este a Karmelitában, a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján Oroszország helyett ismét Ukrajnát rugdalta.

„Oroszország célja, hogy Ukrajnát egy kormányozhatatlan ronccsá tegye, hogy a Nyugat ne tarthasson rá igényt. Ez már sikerült is nekik, Ukrajna most olyan, mint Afganisztán, egy senkiföldje. Azt viszont nem engedheti meg Oroszország, hogy a NATO megjelenjen Ukrajnában”

idézte Orbán szavait a Telex.

Nem is maradt ez válaszreakció nélkül, ahogyan az ilyenkor szokás, az ukrán külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet.

A legkeményebb válasz ugyanakkor Dnyipro polgármesterétől érkezett. Borisz Filatov a Telegram-csatornáján többek közt azt írta a magyar kormányfőnek címezve:

„Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senki földje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert.”

Filatov arról is írt, hogy szerinte a trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteinkért, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjunk, történelmi páriává tett a magyarokat.

„Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek”

– írta Borisz Filatov, majd a végén is világossá tette, hogy mindezekez Orbán Viktornak és kormányának szánta: „Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők.”

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

Orbán Viktor videón mutatta meg, hogyan készült a tegnapi tébolyult beszédére

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel