Orbán, miután megszavazott minden szankciót és 24,5% az infláció: „olyan szankciót nem engedünk át, ami növeli az inflációt”

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én.
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar kormány nem fog támogatni olyan szankciós intézkedést, amely növelné az inflációt – magyarázta Orbán Viktor a Kossuth rádió pénteki reggeli propagandaműsorában

azután, hogy már tavaly januárban 15 éves csúcson volt az infláció, és azóza is új, meg újabb rekordokat dönt; másrészről pedig eddig is minden szankciót megszavazott Brüsszelben.

A kormányfő a legfontosabbnak az energia kérdését ítélte, hozzátéve: az Oroszországgal szembeni szankciók nem érinthetik a nukleáris energiát. Emlékeztetett: Magyarország az olaj behozatala esetében korábban már kivételt ért el.

Orbán Viktor mesélt arról is, hogy a kormány küzd az infláció ellen, „beadta a vakcinát”, amely már dolgozik is a magyar gazdaságban! Az infláció februártól vagy márciustól csökkenhet, az év végére pedig egy számjegyűre mérséklődhet – jövendölte a nemzeti hazudozónk.

Kapcsolódó hírek