Mészáros a legújabb zsákmányáról: „Az egyértelmű, hogy csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni”

A felcsúti okosember a Marriott-lánccal kötött megállapodása kapcsán adta elő gondolatait.

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos (b) és Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke megállapodást ír alá Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról az isztriai Ikában 2023. január 27-én.
A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos (b) és Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke megállapodást ír alá Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról az isztriai Ikában 2023. január 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Iciciben; a Marriott Opatija lesz Horvátország első Marriott-szállodája.

Az MTI „híre” szerint Mészáros Lőrinc az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Mészáros Csoportban „úgy gondolták”, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka!

„Ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa” – hangsúlyozta.

Hozzátette: nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futball klubot és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

A felcsúti gázszerelőből kivakaródzott oligarcha az MTI-nek azt is elmondta, hogy az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg. Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek.

„Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni”

– magyarázta az Orbán-kormányok alatt, szinte kizárólag közpénzből meggazdagodott pojáca abban az évben, amikor a magyarok durva spórolásba kezdtek, és sokan már élelmiszerből is kénytelenek kevesebbet venni.

Érdekesség még, hogy az állami MTI immár nemcsak írott formában számol be Mészáros Lőrinc privát zabrálásairól, hanem újabban fotóst is kiküld az aranyember nagy pillanataihoz (mintha ő már valamiféle közintézmény lenne): a hírszolgáltatásban ugyanis az MTI saját fotósának aláírásával jelentek meg képek a mai eseményről.

Ezek is érdekelhetnek