16 éves fiú késelt meg egy rendőrt Fejér megyében

Az agresszív fiút végül egy szolgálaton kívüli másik rendőr segítségével sikerült megfékezni.

16 éves fiú késelt meg egy rendőrt Fejér megyében
Fotó: police.hu

Egy 16 éves fiú lábon szúrt egy intézkedő rendőrt; a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz a fiatalkorúval szemben – jelent meg az ügyészség honlapján csütörtökön.

Mint írták, a rendőr még tegnap, január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant – olvasható a közleményben.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni.

A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve „aktívan ellenszegült”, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 cm pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát.

Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A közlemény szerint az intézkedő rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Kapcsolódó hírek