Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

16 éves fiú késelt meg egy rendőrt Fejér megyében

Az agresszív fiút végül egy szolgálaton kívüli másik rendőr segítségével sikerült megfékezni.

16 éves fiú késelt meg egy rendőrt Fejér megyében
Fotó: police.hu

Egy 16 éves fiú lábon szúrt egy intézkedő rendőrt; a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz a fiatalkorúval szemben – jelent meg az ügyészség honlapján csütörtökön.

Mint írták, a rendőr még tegnap, január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant – olvasható a közleményben.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni.

A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve „aktívan ellenszegült”, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni.

Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 cm pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát.

Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A közlemény szerint az intézkedő rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.