Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Pánik a Karmelitában, vasárnap egész nap üléseztek Rogánék

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Újabb ellenzéki politikus landolt a DK-ban

Kocsis-Cake Olivio rögtön „környezetvédelmi árnyékkormánybiztosként” lát neki az árnyékmunkának.

RövidenRöviden
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 6-án.
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 6-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője, pártigazgatója lett a Demokratikus Koalíció környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa, jelentette be Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök szerdán online sajtótájékoztatón.

Dobrev elmondta, hogy ezzel párhuzamosan bővülnek Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei, mert ő ezentúl környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként dolgozik majd!

Kocsis-Cake Olivio lett az Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa!

Kocsis-Cake Olivio lett az Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa!A területen rengeteg tennivaló akad, hiszen az Orbán-kormány az elmúlt 12 évben tudatosan építette le a környezetvédelmet, hogy természetkárosító presztízsberuházások sorát bízhassa fideszes oligarchákra. Az Árnyékkormányban számítunk Kocsis-Cake Olivio tudására és tapasztalatára, mind a klímapolitika és a környezetvédelem terén. Az árnyékkormánybiztos Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter mellett fog dolgozni, aki ezentúl az innovációért és tudománypolitikáért is felelni fog.Nézd meg a bejelentést!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Wednesday, January 25, 2023

Oláh Lajos úgy értékelt, a Fidesz-kormányban nincs normálisan működő tárca vagy terület, az egyik legmostohább pedig a környezetvédelemé.

A Demokratikus Koalícióhoz a múlt héten csatlakozó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy ma Magyarországon „lényegét tekintve (…) nincs állami környezetvédelem”. A Fidesz nem látja el ezt a feladatát, sőt, sokszor maga a kormánypárt az, amely veszélyt jelent a környezetre a kiemelt állami beruházások miatt – tette hozzá. Szerinte a kabinetnek nincs elképzelése arról, hogy a súlyosan szennyező és drága fosszilis energiáról hogyan tér át az ország a megújuló energiákra, és nincs széles körű, a lakosság számára elérhető energiahatékonysági támogatási rendszer sem.

Ahhoz, hogy ezeket a problémákat megoldják, kormányváltásra van szükség – szögezte le.

Ez is érdekelhet

A DK pert indított a K. Endrének adott kegyelem hátterének megismeréséért

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel

Gyurcsány megszólalt, súlyos dolgot borított a rendőrségről

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket