Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

A kormánymédia szerint „öldöklő verseny” folyik a környezetszennyező akkugyárért, amit a debreceniek elutasítanak

A propaganda máris nekiállt megdolgozni a „mafla embereket”, akik a környezetükért aggódnak, ahelyett, hogy éljeneznék Orbán összeszerelő-ország álmát.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
A CATL akkumulátorgyár szerződésének aláírása Debrecenben.
A CATL akkumulátorgyár szerződésének aláírása Debrecenben. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A botrányos közmeghallgatások után sorra jelennek meg a lakosság által nemkívánatosnak nyilvánított debreceni akkumulátorgyárat magasztaló propagandacikkek a kormánypárti sajtóban.

A hajdú-bihari KESMA-kiadány például azt emeli ki, hogy a németek micsoda örömtáncot jártak egy hasonló gyár érkezésének hírére, sőt, még állítólag a környezetvédők sem akadékoskodtak. A CATL németországi egysége egyébként az ország egyik legszegényebb tartományában, a volt NDK-s Türingiában épült fel.

A szintén kormányközeli Világgazdaság is igyekszik elvenni a tiltakozók kedvét azzal, hogy kínai lapokra hivatkozva azt írja, a CATL képviselői „rácsodálkoztak a botrányos debreceni közmeghallgatásokra”, de ez nem befolyásolja a döntésüket a gyárépítésről.

A cikk ezután azzal zsarol azt sorolja, hogy az Orbán-kormány eddig elért gazdasági eredményei kerülhetnek veszélybe, ha az ehhez hasonló beruházásokat elutasítja a környezetvédelemért, a gyerekei jövőjéért akadékoskodó lakosság.

Arról már mélyen hallgat az írás, hogy miért éri meg valójában a kormánnyal összejátszó külföldi bérrabszolgatartóknak tömegével Magyarországra hozni az összeszerelő-üzemeiket:

  • a szánalmasan alacsonyan tartott munkabérek,
  • a gyakorlatilag nem létező szakszervezetiség (és ezáltal a munkavállalói jogok képviseletének hiánya),
  • valamint a mindezt a kizsákmányolást támogató, multiknak kedvező adórendszer miatt.

De legalább a Világgazdaság cikkéből annyi kiderül, hogy a hasonló beruházásokért „öldöklő verseny folyik az egyes országok között”. Emlékeztetnek, amikor kiderült, hogy a CATL hazánkat választja, a beruházást elbukó Szlovákia korábbi kormányfője, Igor Matovic úgy reagált, hogy Magyarország elszáguld Szlovákia mellett.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán a KRÉTA-rendszeren keresztül üzent a szülőknek

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Itt a bejelentés: ő lesz az új kormányszóvivő

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt