DK: mivel sikerült elhallgattatni Völner Pált?

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiknek ingott volna meg a széke, ha Völner Pál volt államtitkár beszél? – tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció pártigazgatója hétfői, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László elmondta, hogy a Blikk a Völner-ügyben lehallgatott telefonbeszélgetéseket hozott nyilvánosságra, és az egyik ilyen beszélgetésben a volt államtitkár azt mondta a feleségének,

„tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke”.

Az ellenzéki politikus szerint ez egyértelmű beismerése annak, hogy a szálak felfelé vezethetnek, Völner Pál pedig csak „gyalog lehetett a sakktáblán a végrehajtómaffiával kapcsolatos gyomorforgató ügyben”.

Sebián-Petrovszki László jelezte, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be Varga Judit igazságügyi miniszternek egyebek mellett az iránt is érdeklődve, hogy „mivel sikerült elhallgattatni a felvétel idején még kitálalni tervező” volt államtitkárt.

Kapcsolódó hírek