Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Máris káoszt okozott az időjárás: megszólaltak a speciális mentők, lezárják a Kékestetőre vezető utat – friss tudnivalók

Hóhelyzet Mátraházán 2023. január 20-án.
Fotó: Facebook/Demecs Norbi

„Kérjük, hogy tapasztalat és a havas/jeges túrázásban tapasztalatlan és megfelelő felszereléssel nem rendelkező kirándulók ne induljanak neki!”

figyelmeztetik a túrázókat a Börzsönyi Speciális Mentők annak kapcsán, hogy a hétvégén vélhetően sokan tervezik bejárni a mostanra rendesen behavazódott Magas-Börzsöny Nagy-Hideg-hegy-Csóványos csúcsrégiót.

Mint írják, a hegylábaktól kb. 500 méterig, a túrák alsó szakaszain, a vízkapacitáson messze túltelített talajok talajfagy nélkül mély sarat és áradó patakokat eredményeznek, melyek nagy sodrással és habzó sáros vízzel zubognak le a völgyekben. Emellett az ág-, korona- és gallytörések, fakidőlések is veszélyesek lehetnek egyes útvonalakon.

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Néhány téli kép, amiért érdemes a Börzsönybe jönni.☺️☃️☃️☃️☃️☃️☃️☃️☃️☃️Míg az egész országban esik az…

Posted by ODU House – Verőce on Thursday, January 19, 2023

A mentők hangsúlyozzák, a hétvégére a meteorológiai előrejelzések alapján Nagy-hideg-hegyen 10-20 km/h alapszél várható, de akár jelentősebb 30-35 km/h széllökések is kialakulhatnak.

Lezárják a Kékestetőre vezető utat

A héten több hullámban érkezett csapadék miatt veszélyesen átázott a talaj a Mátra magasabb pontjain is, így a fakidőlések veszélye miatt a Magyar Közút Zrt. pénteken 19 órától vasárnap 19 óráig lezárja a Kékestetőre vezető utat – az útra kizárólag a buszokat és a megkülönböztető jelzést használó járműveket engedik fel.

FRISS: Intenzív havazás és forgalmi dugó MÁTRAHÁZÁN A KÉKESI ÚT MÁR LEZÁRVA! Busz akadt el Mátraházán, áll a forgalom…

Posted by Demecs Norbi túrái on Friday, January 20, 2023

Az Egererdő Zrt. arról tájékoztatott, hogy a teljesen feláztatott talaj miatt nagyfokú fakidőlést tapasztalni az erdőben.

Vizes, nedves utakra figyelmeztetnek

Az Útinform 15 óra utáni összesítése szerint a Dunántúl déli és keleti részén, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben szállingózik vagy esik a hó, a Duna-Tisza köze és az Alföld déli részéről, valamint Monor és Kisújszállás környékéről havas esőt jelentettek. Közép-Magyarországon és az Alföld többi részén esik az eső, a Nyugat-Dunántúlon csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi úthálózat felülete a csapadékkal borított területeken vizes, nedves. A fő- és mellékutak burkolata szintén vizes, nedves, de Miskolc környékén latyakos, a Nyugat-Dunántúlon viszont száraz. A látási viszonyok mindenhol jók, a hőmérséklet -2 és +5 fok között változik.

Marcali térségében erős (40-59 km/h) széllökésekkel találkozni. Veszprém vármegyében, az M85-ös autóút nagycenki és csornai szakaszán, illetve Nagyatád, Székesfehérvár, Polgár, Debrecen és Kisvárda környékén közepes (30-39 km/h) erősségű szél fúj – írták.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz