Szijjártó: a háború rossz, kértem az oroszokat, hogy fejezzék be

Szijjártó: a háború rossz, kértem az oroszokat, hogy fejezzék be
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Ez a háború rossz. Ezt már egyértelművé tettem az orosz félnek is, amikor tárgyaltunk, hogy ez rossz, és fejezzék be. Elítéljük a háborút, békét akarunk, de a kérdés az, hogy a szankciók segítettek-e nekünk – a nemzetközi közösségnek, Európának és így tovább –, hogy közelebb kerüljünk a békéhez. Én azt hiszem, nem segítettek”

magyarázta Szijjártó Péter magyarországi külügyminiszter a CNBC-nek adott interjúban a davosi Világgazdasági Fórumon.

Putyin európai uniós szarkeverője, „trójai falova” az ATV.hu szemléje szerint arról is beszélt, hogy szerint fel kellene hagyni a szankciókkal, mert azok „nem feleltek meg a hozzájuk fűzött elvárásoknak és céloknak”.

A külügyminiszter szerint azzal az elvárással tárgyaltak az első szankciós csomagról, hogy azok térdre fogják kényszerítik az orosz gazdaságot és a háborút pedig rövidre zárják. Ez azonban nem történt meg, mert az orosz gazdaság nem térdelt le, a háborúnak nem látni a végét, és Európa gazdasága jobban szenved a szankcióktól, mint az orosz gazdaság – állította Szijjártó, miközben Európa köszöni, megvan, ellenben Magyarországgal, amely valóban szenved az elhibázott gazdaságpolitikától és a 26 éves rekordon lévő drágulástól, ami már a háborút megelőzően (attól függetlenül) csúcson volt, ahogy a forint is a térség országaival összehasonlíthatatlan mértékben romlott.

Kapcsolódó hírek