Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Leszakadt a partfal Pásztón, homokzsákokkal védik a lakóházakat

Munkagép tisztítja a Kövicses-patak medrét Pásztó Mátrakeresztes településrészén 2023. január 18-án. Ezen a napon a heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón, a mátrakeresztesi városrészben.
Munkagép tisztítja a Kövicses-patak medrét Pásztó Mátrakeresztes településrészén 2023. január 18-án. Ezen a napon a heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón, a mátrakeresztesi városrészben. Fotó: MTI/Komka Péter

A heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón, a mátrakeresztesi városrészben szerdán.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a Kékesi úton mintegy tizenöt négyzetméteren föld és törmelék csúszott le a patakmederbe; a szakaszon forgalomkorlátozás mellett lehet közlekedni.

A helyszínen a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az önkormányzat munkatársai dolgoznak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

Már kiemeltek a házak kertjeivel határos patakból egy nagyméretű fát, és homokzsákokat töltenek meg, hogy védjék a mintegy 25-30 méterre lévő lakóházakat – ismertette közlés, hozzátéve, hogy az épületeket egyelőre nem veszélyezteti a víz.

Kapcsolódó friss hírek