Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Újságíró óbégatott az újbudai rendőrgyilkos kórházában, elküldték a helyszínről

Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel.
Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Nem történt interjú, továbbra sem beszélhetnek újságírók a csütörtök éjjeli rendőrtámadás gyanúsítottjával – ezt a közleményt kellett kiadnia a rendőrségnek, miután a Bors nevű fideszes bulvárújság tegnap azt állította, hogy „megszólalt a lapnak” a 29 éves Sz. Szilárd, akit jelenleg is kórházban őriznek.

„Az újbudai rendőrök ellen 2023. január 12-én éjszaka elkövetett támadás gyanúsítottját a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának munkatársai kórházban őrzik. A gyanúsítotthoz egy újságíró megpróbált bemenni, ezt a rendőrök megakadályozták. Az újságíró a kórház folyosójáról kiabált be a férfinak, mire a rendőrök igazoltatták, és elküldték a helyszínről. A gyanúsítottal továbbra sem beszélhetnek a média képviselői”

tette tisztába a rendőrség.

Sz. Szilárd egyébként büntetett előéletű, az ügyészség azt közölte, hogy korábban erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, a mostani gyilkosságot garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.