Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Budapesti rendőrgyilkosság: megdöbbentő részletek derültek ki, ez történt a tragikus támadás előtt

A fiatal törzsőrmester, Baumann Péter februárban lett volna 30 éves.

RövidenRöviden
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan.
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és emberölési kísérlet miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki csütörtök este Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban be akart törni a szomszédjához, majd megkéselt három helyszínre érkező rendőrt, akik közül egy a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a férfi akkor támadt, mikor intézkedés alá vonták.

Gál Kristóf rendőrségi szóvivő szerint vizsgálják a helyszínre kiérkező rendőrök szakszerűségét, de a jelenlegi állás szerint szakszerűen és jogszerűen jártak el, az arányosság elveinek is megfeleltek.

Fürcht Pál, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozásért felelős főügyész-helyettese azt mondta, az intézkedő rendőrök hősök voltak, akár civil életeket is menthettek fellépésükkel. Az ügyet kiemelten kezelik, nem terrorcselekményként vizsgálják.

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án.

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendőrség honlapjára időközben felkerült a gyászjelentés. E szerint egy fiatal törzsőrmester, Baumann Péter az áldozat, aki februárban lett volna 30 éves. A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek az elhunyt bajtárs emléke előtt. A törzsőrmestert hősi halottnak fogják nyilvánítani.

„Hangokat hallhatott” a támadó

A Telex értesülése szerint „hangokat hallhatott” a rendőröket megkéselő, zavart viselkedésű férfi, akit a lap olvasói 30 év körülinek, rendkívül izmosnak, nagyjából 80 kilósnak írtak le. Állítólag már szerda este megpróbálta rátörni az ajtót a szomszédjára, akkor nem járt sikerrel.

A lap információi szerint csütörtök este hét óra körül a férfi körbejárta a négyemeletes házat, becsengetve mindenkihez. Úgy tudni, a férfi agresszíven üvöltözött,

„nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?” szavakat harsogva, többször a szemközti házakra, a sötét utcára mutatva.

Szemlátomást zavart volt, de elcsendesedett, majd órákkal később, a tragédiát megelőzően rátörte az ajtót a szomszédra. A Telexnek nyilatkozó informátor szerint a férfi valamitől meg akarta menteni a felette lakót, de hogy mitől, az rejtély, a ház csendes volt. Azt is tudni vélik, hogy miután a férfi beszakította az ajtót, elismerte a betörés tényét. Eközben érkeztek meg a rendőrök, nem sokkal később pedig tragikus fordulatot vett az este.

A férfi elfogásáról az RTL mutatott videót:

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”