Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

A megfelelő kutyatáp jelentősége

A megfelelő kutyatáp jelentősége

Szerető gazdiként a legfontosabb, hogy kellő figyelmet fordítsunk az ideális kutyatáp kiválasztására. Ehhez azonban alaposan ismernünk kell kedvencünk szükségletét, illetve bizonyos szempontokat is, melyeket érdemes szem előtt tartani.

Hogyan válasszuk ki az optimális száraztápot?

Mindenképpen megbízható helyről rendeljünk, például a Grandopet.hu kutyatáp választéka bőséges kínálattal vár, ahol elérhetők prémium eledelek, magas minőségű tápok és speciális igényű állatoknak fejlesztett termékek is. Ezáltal az érzékeny gyomrú kutyusok, sőt, az ételallergiás ebek számára is találhatunk opciót.

A száraztápok végtelen tengerében nehéz eligazodni, azonban néhány alapvető szempont figyelembevételével nagymértékben leszűkíthetjük a kört. Bár nem minden a márka, mégis a legtöbben könnyebben megbíznak egy olyan gyártóban, aki már több éves múlttal rendelkezik, és számos visszajelzés is adott a különböző kutyaeledelek kapcsán.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbbel táplálhassuk állatunkat, a fajtáját, életkorát, testtömegét mindenképpen át kell gondolnunk. Nem szabad kihagyni a listából az aktivitást sem, hiszen más a tápanyagszükséglete egy munkakutyának, mint egy kisebb méretű, idősebb benti ebnek, aki eleve nem rendelkezik akkora mozgásigénnyel.

Nem csupán a fent említett tényezők irányadóak, az aktuális fizikai állapot, valamint az esetleges érzékenység is befolyásolja a választást. Egy ételallergiás kutyusnál a speciális termékek a legoptimálisabbak, melyeknél garantált, hogy mentesek a számára allergiás reakciókat okozó alkotóelemektől. A betegségből lábadozó, gyengébb fizikumú állatnak szintén más igényei lehetnek, ilyenkor feltétlenül kérjünk tanácsot állatorvosunktól!

Mit takar a prémium kutyatáp kifejezés?

Ezen termékeket egy szakértői gárda fejleszti, tehát állatorvosok, táplálkozási szakértők alapos munkájának és szaktudásának eredményeként kerülnek piacra. Szintén jellegzetességük, hogy az alapanyagok beszerzése során bizonyos kritériumokat figyelembe vesznek, például kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó komponensekből készülnek.

Mégis hogyan győződjünk meg arról, hogy prémium eledelről van szó? A legegyszerűbben a csomagolását tekintve. Ott ugyanis kötelező tételesen felsorolni minden összetevőt, ennek alapján könnyedén tájékozódhatunk. A kiváló minőségű kutyatápoknál alapvető, hogy bőségesek tápanyagokban, valamint a nyomelemek, ásványi anyagok aránya úgy oszlik meg, ahogyan a legoptimálisabb a kutyus számára. Ezeknél a termékeknél fellelhető az összetevők között a rizs is, ami a legemészthetőbb gabonának tekinthető esetükben.

Felelős, szeretetteljes gondozás

Kedvencünk fizikai jólléte érdekében nem csupán a táplálása döntő fontosságú, emellett a rendszeres állatorvosi vizsgálatok is nélkülözhetetlenek. Ide tartoznak a kötelező oltások, és az időszakos féreghajtás egyaránt. Mindig legyünk figyelmesek állatunk jelzéseire, és ne feledjük, hogy a szerető környezet, és az együtt töltött idő éppoly fontos számára, mint a napi élelem.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz