Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

A 13. éve uralkodó Fidesz szerint a „dollárbaloldal” miatt magas az infláció

Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én.
Orbán Viktor (k) az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról ad tájékoztatást a Fidesz és a KDNP-frakciónak a parlamentben 2022. július 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magas inflációt és az áremelkedéseket azok a káros szankciók okozzák, amelyeket Brüsszel erőltet és a „dollárbaloldal” is vakon támogat az amerikai dollárokért cserébe – hazudta a nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos (MSZP) és Bodnár Zoltán (DK) pénteki nyilatkozataira reagálva.

Ismert, a KSH friss adatai szerint tavaly 26 éve nem látott mértékben drágult az élet Magyarországon, és az elhibázott gazdaságpolitika miatt már a 2022 februárjában kitört orosz-ukrán háború előtt is csúcsra járt az infláció hazánkban.

Korózs Lajos a nyugdíjemelés és a nyugdíjasinfláció közötti, több mint tíz százalékos a különbségre hívta fel a figyelmet, míg Bodnár Zoltán azt hangoztatta, hogy utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon.

A Fidesz erre válaszul azt találta ki, hogy a szankciós infláció ellen a magyar családokat és nyugdíjasokat védi a rezsicsökkentés, a szankciós inflációkövető nyugdíjemelés, a 13. havi nyugdíj és az árstopok.

A „dollárbaloldal” ezek egyikét sem támogatja, tőlük aztán a magyar családok simán fizethetnének tízszeres rezsiszámlát és újra elővennék a megszorításokat is – jósolta az Orbán-párt az MTI-hez eljuttatott közleményben.