Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Te hogy boldogulsz az üvegfelületek tisztításával?

HirdetésHirdetés
Te hogy boldogulsz az üvegfelületek tisztításával?

Minden háziasszony mumusa az üvegfelületek tisztítása, legyen szó tükörről, zuhanykabinról, ablakról vagy épp asztalfelületről, napsütéssel kombinálva pedig egyenesen szívinfarktus közeli állapotot tud okozni.

Te is sokat kínlódsz azzal, hogy bármennyit is takarítod ezt a kényes felületet, mégsem tűnik soha makulátlanul tisztának? Mai cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, milyen praktikákat vethetsz be annak érdekében, hogy azt lásd, amit szeretnél, leginkább az asztalokra vonatkoztatva a takarítási tudnivalókat.

Az üvegfelületek veszélye

A Prémium bútoráruház üveg étkezőasztalai bár nagyon esztétikus vizuális élményt nyújtanak, mégsem a legegyszerűbb választás, hiszen a tisztításuk meglehetősen macerás.

Nagyon kell ugyanis ügyelni arra, hogy ne karcolódjon meg, azt pedig már csak mellékesen említjük meg, hogy kisgyerekes családok esetében el tudunk képzelni jobb variációt, ami kevésbé törékeny és balesetveszélyes, ha a gyerek a fajátékát véletlenül lecsapja az asztallapra.

De visszatérve a takarításra, bár elsőre rejtélynek tűnik, nem is olyan bonyolult az egész, csak ismerni kell az apró trükköket, amiket az alábbiakban igyekszünk pontról pontra összeszedni!

Az üvegfelület tisztításának aranyszabályai

Nézzük is, hogy mit és hogyan kell cselekedni ahhoz, hogy valóban szép, por- és karcmentes legyen az asztal lapja.

  • Az első és legfontosabb, hogy soha ne ess neki az üveg tisztításának, ha az teljesen száraz, ugyanis az melegágya lesz a karcos felület keletkezésének, ami a napsütésben még csúnyább látványt nyújt, és egyben csökkenti az asztal élettartamát is.
  • Többféle tisztítószert is használhatsz, így akár a klasszikus üvegtisztítót is bevetheted. Ha viszont a természetes tisztítóanyagok híve vagy, akkor mindenképpen az ecetet javasoljuk, amelyből pár csepp is elég ahhoz, hogy elérd a kívánt eredményt.
  • Ha már megvan, hogy milyen szerrel mosod le, akkor már csak az eszköz hiányzik hozzá. Ehhez mindenképpen puha törlőrongyot ajánlunk, ami természetesen a tisztítószertől már nem lesz száraz, tehát nem fog karcolni. Egyesek esküsznek arra, hogy a szarvasbőr kendőnél nincs jobb, ha kedvezni szeretnél az üvegnek.

Sok egyéb házi praktika is kering a neten, így akad, aki a félbevágott krumplival dörzsöli át az üveget, más pedig a gumicsíkkal ellátott lehúzóban látja a tökéletes megoldást.

Akárhogy is van, egy biztos: az üvegfelülettel rendelkező asztalokat naponta kell ápolni, és igyekezni kell, hogy minél jobban csökkentsük a karcolódás veszélyét.

A szépségért meg kell szenvedni!

Ez most már nem csupán a fodrásznál vagy a kozmetikusnál hangozhat el, hanem otthon is. Hiszen ha különleges vizuális élményre vágysz az étkeződben, akkor azért bizony meg kell dolgozni!

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában