Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

PSZ-alelnök: A Tudásmenet elérte a célját

A wellness-szakszervezetisek külön világában már talán le is mondott Pintér Sándor.

Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én.
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint

„minden körülmények között elérte a célját” a Tudásmenet,

a mihaszna, pedagógusokon élősködő gittegylet embere erről az InfoRádióban magyarázott.

Totyik szerint két okból is komoly diadalt arattak a múlt héten, egyrészt „mi is szembesültünk a vidéken létező problémákkal, eddig is tudtuk, hogy komoly gondok vannak, de nem gondoltuk, hogy ilyen nagy arányú a félelem, és azt sem tudtuk, hogy a munkáltatók mennyire távol vannak a munkavállalói rétegtől.”

Tehát az egyik cél az lehetett, hogy a tanárok tagdíjából önmagát wellness-szállodában ünneplő PSZ is találkozzon végre a valósággal (dicséretes proaktivitás), a másik rádöbbenés pedig Totyik szerint az volt, hogy az „atomizált magyar társadalom” egyes tagjaitól nagy segítséget kaptak az út során; „ha semmi mást nem érünk el, csak hogy ezek az összefogások és kapcsolatok megmaradnak, ez egy komoly előrelépés” – értékelte sajátosan a „semmi más el nem érését”.

Ismert, január 3-án Miskolcról „Tudásmenet” indult az oktatásért, ami január 7-én Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt ért véget, egy szokásosan lagymatag, az unalomig ismert táncrend szerint zajló, eredménytelen tüntetéssel. Ezen bejelentették, hogy január 23-án majd folytatódik tovább a „sztrájk”. Hogy mi fog addig történni, azt nem tudni, feltételezhetően a szervezők szerint addigra gyűlik majd össze egy újabb adag kieresztendő gőz a pedagógusokban.

Máshol egyébként nem ilyen, a kormány keze alá játszó töketlen rendezvényszervezők bohóckodnak: tegnapi hír volt, hogy a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában 29 tanár egyszerűen fogta magát, és polgári engedetlenségbe kezdett, olyannyira, hogy rendkívüli szünetet kellett elrendelni az intézményben.

Kapcsolódó friss hírek