Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy tönkrement a Fidesz

Majd figyelmeztette az ellenzéki pártokat, hogy ők is tönkremehetnek.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Fotó: MTI/Komka Péter

„Tönkremehet valaki úgy is és akkor is, ha ezt még nem tudja, mi több, ha esetleg még más se látja azt”

kezdte legújabb Facebook-posztját a magyar politikai élet egyik legnagyobb túlélője, Gyurcsány Ferenc, aki olyannyira nem ment még tönkre, hogy a Fidesz akármeddig ijesztgetheti vele az erre fogékonyak, abból mindig lesz egy újabb kétharmad.

Tönkremehet valaki úgy is és akkor is, ha ezt még nem tudja, mi több, ha esetleg még más se látja azt. Mert nem…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, January 4, 2023

Gyurcsány diagnózisa szerint nem feltétlenül akkor megy valami tönkre, ha darabjaira hullik, hanem akkor, amikor már nem teljesíti létezésének értelmet adó feladatát.

„Tönkrement a Fidesz, mert már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa: “a haza minden előtt”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett. Uralkodtak a mi környékünkön náluk aljasabb rendszerek is. Ideig-óráig. De nem lehet túljárni a történelem eszén. A Fidesz ezzel próbálkozik. Rajta fog veszni. Mert a történelmi élet sikerességének záloga nem a fizikai nagyság, hanem a szellem, az erkölcs nagyszerűsége. Akiből ez hiányzik, az bukni fog. A Fidesz bukni fog”

– jósolta meg a DK elnöke, majd odaszúrt „jónéhány” ellenzéki pártnak, amelyek ha nem vigyáznak, szintén tönkremehetnek (még ennél is jobban – a szerk.).

„Ezek az ellenzéki pártok talán még nem vesztek el örökre, de ha valóban működni akarnak, akkor újra össze kell őket rakni. Ki-ki maga sorsának kovácsa. Mi is.”

– zárul a poszt.

Kapcsolódó hírek