Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Szeretnél spórolni a vásárlásaidon? Mutatunk néhány tippet!

HirdetésHirdetés
Szeretnél spórolni a vásárlásaidon? Mutatunk néhány tippet!
Fotó: Pixabay/gonghuimin468

Elégedetten magunk mögött hagyni a bevásárlóközpontot, miután órákat töltöttünk a kiszemelt cipő levadászásával, üzletről üzletre jártunk a vágyott felsőért, nadrágért, kiegészítőért, majd szembesülni azzal, hogy mindezeket a befektetett energia töredékéért, ráadásul kedvezményesebben megvehettük volna – kevés bosszantóbb dolog történhet azokkal, akik tudatos vásárlóként, időt és energiát nem sajnálva alakítják az életüket a költséghatékonyság jegyében. Mi a célravezető? Bújjuk napokon át a hirdetéseket, kövessünk minden márkát és üzletet a közösségi médiában, Facebook-csoportokban nyomozzuk a kedvező lehetőségeket? Van-e bevált módszer, mellyel időt és pénzt is spórolunk?

Az idő pénz – a hatékonyan eltöltött idő megfizethetetlen

A személyre szabott, célzott hirdetések korszakában, ahol a weboldalak jelentékeny százalékán több a reklám, mint a tartalom, a nap minden percében érkeznek a jobbnál jobbnak tűnő ajánlatok, mi pedig abba a hamis illúzióba ringathatjuk magunkat, hogy a számunkra legmegfelelőbb opciókból válogathatunk. A valósághoz azonban közelebb áll, hogy akárcsak a hírek terén, óriási információs zaj zúdul ránk, egymást túlharsogó ajánlatok versenyeznek pénztárcánkért, azt az üzenetet sulykolva, hogy nincs jobb a kínált ajánlatnál e Föld kerekén – amely nem feltétlenül igaz.

Ilyenkor jönnek kapóra az olyan felületek, mint amilyen a Kuplio is, ahol termékkategóriákra bontva válogathatunk több száz üzlet kínálatában, kedvezményekre kereshetünk, plusz különféle kuponokkal kímélhetjük pénztárcánkat. A Sinsay akciók révén például most akár 50%-os leárazás mellett tehetünk szert női és gyermekruhákra, valamint lakáskiegészítőkre, emellett az első vásárlást is 10%-os engedménnyel jutalmazzák.

Az oldalon a ruházati cikkek mellett épp úgy megtaláljuk a szépségápolási termékeket, a szőnyegeket, matracokat, kerti gépeket, mint ahogy a könyvespolcra valót is. Így például egy akár 80%-os Libri kedvezmény is kihasználható, de ugyanitt hangoskönyvekhez is féláron juthatunk hozzá.

Ne sajnáljunk pár percet az összehasonlításra, megköszöni a bankszámlánk

A spórolás elengedhetetlen kritériuma a megfelelő információkkal való felvérteződés. Ebben segítenek a különböző árösszehasonlító weboldalak, melyek könnyedén le tudják leplezni a legjobbnak hirdetett akciókat is. Figyelemmel kell ugyanakkor az egyéb tételekre, melyek árnyalhatják az összképet: előfordulhat, hogy valamit az egyik üzlet picivel olcsóbban ad, mint többi, viszont drágább a szállítás, vagy éppen heteket kell várni a termékre, ami különösen kellemetlen, ha például ajándékba szánjuk, és meg van kötve a kezünk a beszerzés dátumát illetően.

Amikor a picit drágább valójában olcsóbb

A termékár-összehasonlítás mellett fontos praktika a vásárlói visszajelzések keresése az általunk kinézett termék és az üzlet kapcsán. Ezzel rengeteg kellemetlen meglepetéstől kímélhetjük meg magunkat. Kezeljük óvatosan az ismeretlen boltokat, főként ha nem látunk náluk értékelési, visszajelzési lehetőséget. Mindig nézzük meg, hogy vannak-e az üzlettel, webshoppal kapcsolatos negatív vélemények, milyen csatornákon, címeken érhetjük el őket, ha szükséges. Némi kutakodás után hamar kiderülhet, hogy jobban járunk egy nagyobb üzlet picivel drágább termékével, mint egy aprócska, nem éppen meggyőző bolt túlontúl kedvezményesnek tűnő portékájával. Fontos, hogy menjünk biztosra, csak olyan felületen keresztül vásároljunk, ami átlátható, elérhető és megbízható.

Ez is érdekelhet

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó

Hugyozd össze a Westendet! – polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetünk

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Elindult a felszámolási eljárás Schobert Norbi cége ellen

Néhány órás újszülöttet találtak a szolnoki kórház inkubátorában