Novák Katalin ma a határkerítésnél vihorászott: „amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük”

Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Aleksandar Vucic szerb elnök (b) és a cseh elnökválasztáson induló Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök a közös határlátogatásukat követően tartott sajtótájékoztatóra érkezik a déli határzárnál, Kelebián 2022. december 15-én.
Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Aleksandar Vucic szerb elnök (b) és a cseh elnökválasztáson induló Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök a közös határlátogatásukat követően tartott sajtótájékoztatóra érkezik a déli határzárnál, Kelebián 2022. december 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük, közösen – állította Novák Katalin fideszes köztársasági elnök csütörtökön Kelebián a déli határzárnál.

A magyar államfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel, elnökjelölttel közös határlátogatása utáni sajtótájékoztatójukon azt mondta, a határ a szuverenitás szimbóluma és „garantálja, hogy meg tudjuk őrizni biztonságunkat”.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

A kerítés, amely a magyar kormány értelmezése szerint egész Európát védi.

Kijelentette, ahhoz, hogy Európa hosszú távon is a béke szigete maradhasson, különbséget kell tenni illegális bevándorló és menekült között. Magyarország minden segítséget megad az Ukrajnából érkező menekülteknek. A háború kezdete óta több mint egymillióan érkeztek – közölte az államfő.

Novák Katalin hangsúlyozta: az illegális bevándorlással szemben Magyarország az első perctől a leghatározottabban fellép. A migrációs nyomás fokozódik, idén a tavalyinál kétszer többen, 261 ezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra – mondta.

Kapcsolódó hírek