Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Navracsics: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb állama közé kerülhet

RövidenRöviden
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők siófoki tanácskozásán 2022. november 8-án.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők siófoki tanácskozásán 2022. november 8-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb állama közé kerülhet – szedte elő Navracsics Tibor a politikusok kedvenc „majd ekkora meg akkor” típusú ígérgetést, de a területfejlesztési miniszter még ahhoz sem volt elég bátor, hogy kijelentőben „jósoljon”, hanem csak kerülHET.

A fideszes tárcavezető a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén, az Országházban pénteken úgy hajlította a teret: Magyarországnak jó esélye van arra, hogy még decemberben megkösse a kohéziós és a helyreállítási alap forrásainak folyósításához szükséges megállapodásokat!

Kifejtette: az uniós pénzeknek két része van, egyrészt a „hagyományos” kohéziós pénzek, és a tárgyalások jelenlegi állása azt mutatja, hogy az összes operatív program le van zárva, már csak a politikai jóváhagyás kell. Remélhetőleg még decemberben lesz megállapodás az Európai Bizottsággal erről – bizakodott, mintha eddig nem a tolvaj Orbán-kormányon múlott volna főleg, hogy nem érkeznek a pénzek.

Közölte: a források másik része az EU helyreállítási alapjához kötődik, ennek célja, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból kilábalást ösztönözze. Ebben van nem visszatérítendő támogatás és kedvező kamatozású hitel, utóbbi esetleges felvételéről a kormány később dönt – magyarázta Navracsics Tibor.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter