Kocsis Máté szerint a baloldal „álhíreket terjeszt”, pedig ő írta le, ami addig még el sem hangzott

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Fidesz frakcióvezetője szerint a „dollárbaloldal” veszélyes álhíreket terjeszt a bankbetétekkel kapcsolatban, ezzel segédkezve a forint elleni támadáshoz.

Kocsis Máté a közösségi oldalán kezdett arról lemantálni, hogy az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett – szerinte – a „dollárbaloldal”, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket. Ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit, másrészt az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, melyekkel kapcsolatban a rendőrség már nyomozást indított – áriázott, minden addiginál nagyobb nyilvánosságot adva az „álhírnek”.

‼️ Rendkívüli közleményAz elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a…

Posted by Kocsis Máté on Friday, December 9, 2022

Kilátásba helyezte, hogy haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményez a DK-s Varju László – és a kijelentésit közlő médiafelületek – ellen, ha az ellenzéki politikus megtartja a témában péntekre tervezett sajtótájékoztatóját – vagyis Kocsis már akkor az állítólagos „álhírt” kezdte lobogtatni, amikor arról még Varju szót sem ejtett.

„A legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját ebben a témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket és ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is”

– fenyegetőzött a bejegyzésében.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a lényegről mindenesetre elmulasztotta megnyugtatni a közvéleményt, történetesen, hogy nem, dehogy arról beszélt Matolcsy György hétfőn, amit mindenki hallhatott; nem, dehogy merülhet fel a lakosság megtakarításainak ellopása kreatív hasznosítása (hiszen a magánnyugdíjpénztárak felszámolásakor is láthattuk, hogy nem, dehogy folyamodna ilyesmihez a kormány).

A kormánypárti frakcióvezető szerint mindenesetre „jól látható jelei vannak”, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő „több irányból”, melyhez a „külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt”. Vagyis a következő időszakban, ha tovább romlik a forint, akkor az majd a „dollárbaloldal” hibája lesz – ágyazott meg a várható kommunikációs iránynak a fideszes.

Kapcsolódó hírek