Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Mennyit számít a képminőség, ha vászonképet szeretnénk?

Mennyit számít a képminőség, ha vászonképet szeretnénk?

Sokan sérelmezik, amikor a nyomda nem hajlandó engedni és ragaszkodik a minőségi feltételekhez. Pedig, ha belegondolunk, ez teljesen természetes. Enélkül nem tudják azt a színvonalat képviselni, amelyre mi is vágyunk, s bizony egészen más végeredmény születne. A vászonképek közkedvelt ajándékok, de csak akkor kapjuk meg a tökéletes termékeket, ha a beküldött kép minősége is megfelelő.

A következő pár sorban tehát megtudhatod, melyek azok a minőségi elvárások, amelyekre figyelned kell.

Mi az, ami döntő lehet a nyomtatás előtt?

A vászonképeket mindenki szereti. Gyorsan elkészülnek, és éveken át díszítik a falainkat. De! Nekünk is van némi dolgunk, például az, hogy jó minőségű képeket adjunk át. A Vászonkép Szalon ügyfélközpontú weboldalán olyan hasznos tippekre lelhetsz, amelyek segítenek neked eldönteni, hogy a fotód ebbe a kategóriába tartozik-e vagy sem. Cikkünkben ugyancsak megosztunk veled néhány kulisszatitkot.

Adott a kérdés; milyen a jó fotó? Először mindig a felbontást nézik meg, ezt egybevetik a leendő vászonkép méretével. Miért lényeges ez? Azért, mert megesik, hogy nem lehetséges a fotó nagyítása, főleg akkor, ha kicsi a mérete. Kevés a pixel. A nagyítás miatt csak zajos és pixeles lenne.

Van olyan, hogy néhány effekt is eltünteti a pixelesedést, de sajnos előfordul, hogy néha még ez sem segít.

Ezt tehetjük, ha már megtörtént a baj…

Napjainkban egy okostelefon is megoldja a gondot. Képes olyan képet készíteni, amiből akár egy 100×100 cm-es vászonkép is születhet. A problémát az olyan alkalmazások jelentik, amelyek lekicsinyítik a képeket, ilyen például a mindenki által jól ismert Facebook.

Tipikus eset, amikor valakit szeretnénk meglepni, ezért felmegyünk és rákeresünk a profiljára, ahol majd biztosan találunk megfelelő képet. Arra azonban nem számítunk, hogy a Facebook önkényesen lekicsinyíti a képet, s készüljön az a fotó a legjobb fényképezőgéppel, az oldalon már csak egy középszerű, kis méretű kép lesz belőle.

Amennyiben mégis innen választanál, akkor azt ajánlom, hogy egyszerre 4-5 képet keress, amelyekből már egy szép kis montázs állítható össze.

Szituációk, amelyekre előre fel kell készülnünk

Erősen ajánlott előre egyeztetni a profi fotósokkal azzal kapcsolatban, hogy átadják-e a nyomdai minőségű képeket. A logózott és kicsinyített változatokból ugyanis nem tudnak vászonképet készíteni neked. Amennyiben már nem nem tudjuk őt elérni, vagy a fotók többször is átmentek tömörítésen, kicsinyítésen, az effektek sem hatásosak, és a montázs sem jó ötlet, akkor sajnos nem tudunk mit tenni.

Van olyan fotó, aminek inkább eszmei értéke van, és ilyenkor a minőség csak másodlagos. Egy különleges esemény fotója, esetleg egy kép az egyik szerettünkről. Sokszor csak ez számít.

Ne feledd, kevés pixelből nem lesz sok pixel, legalábbis minőségromlás nélkül biztosan nem! Vannak praktikák, trükkök, de nem lehet mindig varázsolni.

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Rengeteg pénzt találtak Ferencvárosban egy fa alatt, senki nem keresi

106 újabb református értelmiségi követeli a tróger fideszes Balog Zoltán „püspök” lemondását

Indul a Való Világ 12, itt lesz látható

Újabb fideszes városból tilthatták ki az Orbán-paródiáival elhíresült Somogyi Andrást

„Milyen szépen bánsz velem” – elalélós posztban magasztalja fricskását Tóth Gabi