Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

A kormány 95 százalékos „extraprofitadót” vetett ki a Molra

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b) társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b) társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az újabb padlássöprést azzal indokolja a korábbi, ugyancsak ilyen szándékú, de enyhébb rendelet módosítása, hogy a kormány immár a „szankciós benzinárakból ” keletkező extraprofitot is elvonja és a rezsivédelmi alapba irányítsa.

A kormány az extraprofitadókról szóló rendeletet ezért úgy változtatta meg, hogy a kőolajtermék-előállítóra vonatkozó extraprofit-különadó mértéke az eddigi 40 százalék helyett 95 százalék.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán szerdán azt állította:

„az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk”.

Arról nem szólt, hogy pl. Németországban már olcsóbb a benzin, mint a háború előtt, de más országok sem hergelnek „szankciós benzinárakkal”: csak a magyar kormány hárítja a felelősséget folyton valamilyen külső tényezőre.

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Jöhet az újabb benzinárstop, ekkor dönthet róla a kormány