Van pofájuk: Orbán Viktortól várnak segítséget a taxisok

Újabb adókedvezményeket akarnak maguknak, valamint sürgős taxis tarifaemelést.

Az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal a belvárosi Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél 2016. január 19-én reggel.
Az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok állnak autóikkal a belvárosi Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél 2016. január 19-én reggel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ismét sír a szája a taxisoknak, akik a katás adózás megfojtásának is kivételezettjei voltak: most arra panaszkodnak, hogy a háború, a hiperinfláció, az energiaválság és az élelmiszerárak(!) elszabadulása „elértéktelenítette” az idei taxitarifa-megállapodást.

A Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, tagszervezete, a Nemzeti Szakszervezet, illetve a Taxis Tagozat szerdai közleménye azt írja,

Orbán Viktorhoz fordulnak és rendkívüli kormányzati konzultációt kezdeményeznek!

Álláspontjuk szerint „sajnálatos módon az idei taxis tarifa megállapodás megkötése után számos olyan esemény történt/történik (háború, hiperinfláció, energiaválság, élelmiszerárak elszabadulása) mely a korábbi megállapodást elértéktelenítette”. Ezért az alábbiakat javasolják:

  • további sürgős, kisebb mértékű taxis tarifaemelés;
  • a taxis kisvállalkozók további más adókedvezmény lehetőségeinek kérése;
  • a taxi engedélyek kiadásának maximalizálása, taxis vállalkozások létszámának korlátozása;
  • a taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása.

Kapcsolódó hírek