Orbán újabb választási hazugsága dőlt meg, tömegek röhögnek a kormány Facebook-posztján

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Még ma is ott éktelenkedik Orbán Viktor Facebook-oldalán az a hat hónappal ezelőtti, a választási kampányban bedobott csasztuskája, miszerint

„Az apa férfi, az anya nő, a benzin marad 480.”

Az egyenesen „győzelmi jelentés Brüsszelből” kísérőszöveggel posztolt ígéret azóta mint tudjuk, rosszul öregedett: az éj leple alatt a kormány eltörölte a benzinárstopot, miután már ott tartott a káosz, hogy a mentősök is alig tudtak tankolni.

Győzelmi jelentés Brüsszelből. ⛽️🚙✅😎

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, May 31, 2022

Ezzel az Orbán-kormány újabb választási ígéretét szegte meg.

Emlékezetes, az áprilisi Fidesz-győzelem után az új kabinet szinte első intézkedései között drágította meg milliók életét a rezsicsökkentés részleges eltörlésével, miközben a választási kampány egyik fő üzenete éppen az volt, hogy marad a rezsicsökkentés (sőt, azt „a baloldal” akarja eltörölni).

A kormány mostani magyarázatát – miszerint (természetesen) a benzinárstopot is Brüsszel miatt kellett megszüntetni – a többség már nem hiszi el, a hivatalos Facebook-oldal vonatkozó posztján toronymagasan vezetnek a röhögős reakciók:

közel tízezren vihognak azon, hogy a dilettáns kormányzat „hiába harcolt eredményesen” kezdetű abszurd nyelvújítással próbálja védeni, hogy újabb szemfényvesztése dőlt meg.

Az olajembargó életbe lépése után két nappal, a szankciók miatt kell kivezetnünk a 480 forintos benzinárstopot.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, December 6, 2022

Kapcsolódó hírek