Feljelentik Matolcsy Györgyöt a hétfői őszinteségi rohama után

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt – jelentette be Komjáthi Imre, a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.

Mint arról korábban beszámoltunk, Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén arról beszélt: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa.

Komjáthi szerint a jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. „Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt.

Közölte: bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatta, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása – emlékeztetett a szocialista politikus.

Kapcsolódó hírek