Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Százmilliókba kerül az adófizetőknek, hogy Orbán még a szomszédba is luxusgéppel repked

Csak a kormányfő hivatalos látogatásai közel 380 milliót emésztettek fel az elmúlt két évben.

Orbán Viktor nagyon várja, hogy a magyarok is pályára lépjenek a foci Eb-n.
Orbán Viktor nagyon várja, hogy a magyarok is pályára lépjenek a foci Eb-n. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Közel 380 millió forintba kerültek Orbán Viktor külföldi útjai 2020 januárja és 2022 augusztusa között – írja az RTL.hu a Külgazdasági és Külügyminisztérium közérdekű adatigénylésre adott tájékoztatása nyomán, tételes listát is mutatva az utazásokról, azok idejéről, a kísérők létszámáról és a költségekről.

Az összesítés alapján 220 millió forintnál is több pénz ment el csak szállásra, további 140 millió pedig útiköltségre Orbán külföldi utazásai során. Ezen belül a szállásokra személyenként 100-300 ezer forint közötti összeg folyt el, és a delegációk tagjai a több mint 70 út során összesen 15 millió forint napidíjat számoltak el.

A legnagyobb tétel a 2020. január 21-24. közötti jakartai út volt, ott

Orbán Viktornak és 12 fős kíséretének több mint 80 millió forint volt az útiköltség, míg a szállásra közel 7,8 milliót vertek el, miközben 485 ezres napidíjat számoltak el.

Szintén nem tűnik kevésnek a 2022. január 29-30-i párizsi út, melyen a táblázat szerint hatodmagával vett részt a miniszterelnök. A közel 1,4 millió forintra rúgó útiköltség mellett mintegy 5,2 millió forint ment el szállásra, napidíjként pedig több mint 107 ezer forintot számoltak el.

Az RTL.hu gyűjtése szerint Orbán az utak harmadát – a közel 70-ből 24-et – az állami tulajdonú „nem kormánygép” Airbus A319-essel tette meg. A miniszterelnök egyébként utoljára múlt héten repült a „nem kormánygéppel” honvédségi luxusgéppel, akkor a Budapesttől mindössze 350 kilométerre fekvő szlovéniai Maribor volt a cél, ahová kormányzati autókonvoj is ment.