Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Hatalmas elismerést kapott Polgár Judit

Polgár Judit magyar sakkozó, nemzetközi nagymester.
Polgár Judit magyar sakkozó, nemzetközi nagymester. Fotó: Facebook/Polgár Judit

Szombat este St. Louisban ünnepélyes keretek között beiktatták a sakkozók Hírességek Csarnokába Polgár Juditot, minden idők legjobb női játékosát.

„Több évtized munkájának az elismerése, amibe a sakkozóként elért eredményeim mellett a sakk oktatási eszközként való használatát és a nők sakk iránti orientációjának ösztönzését népszerűsítő munkám is beletartozik” – mondta beszédében Polgár Judit menedzsmentjének tájékoztatása szerint.

A sportág halhatatlanjainak első magyar tagja szerint tovább kell dolgozni azért, hogy minél többen és minél több lány megtapasztalja a sakk szépségét és előnyeit.

„Minden alkalmat megragadok, hogy közvetítsem az üzenetet a lányoknak és a környezetükben élőknek: törekedjenek arra, hogy a legtöbbet hozzák ki tehetségükből. Ha nem korlátozzuk a lányokat, ha kitartásra bátorítjuk és inspiráljuk őket, és építjük az önbizalmukat, akkor az élet bármely területén sikeresek lehetnek”

– mondta a ceremónián.

Izgatottan várom a ma esti gálát, amelyen beiktatnak a World Chess Hall of Fame-be! Ha tudtok, ünnepeljetek velem!❤…

Posted by Polgár Judit hivatalos oldala on Saturday, December 3, 2022

Shannon Bailey, az intézmény vezető kurátora inspirálónak nevezte Polgár Juditot, egyúttal lenyűgözőnek tartotta a sakk népszerűsítése terén tett lépéseit és az elkötelezettségét, amivel lebontja a lányok és nők előtt álló akadályokat.

A 46 éves Polgár Judit 1988-ban és 1990-ben sakkolimpiát nyert a magyar női csapat tagjaként. Pályafutása későbbi részében kizárólag férfiakkal versenyzett, egyedüli női játékosként jutott 2700 Élő-pont fölé, 2004-ben pedig pályafutása csúcsaként nyolcadik volt a világranglistán. Visszavonulását 2014-ben jelentette be.

A sakkozók Hírességek Csarnokának tagjait a nemzetközi szövetség (FIDE) javasolja a sportágra gyakorolt hatásuk alapján, elsőként 2001-ben, a korábbi világbajnok amerikai Bobby Fischer lett ilyen módon halhatatlan.

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Irán dróntámadást indított Izrael ellen

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója