Karácsonynak lennének ötletei, hogy ki tervelte ki a kamu „Városháza-ügyet”

Az Index a választási kampányra időzítve hónapokon át habosította a nyilvánvaló blődséget, Bajnai Gordon most közzétette az ügyben született rendőrségi határozatot.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Városháza-ügyben Bajnai Gordon volt miniszterelnök által közzétett rendőrségi határozat kimondja, hogy „a lejárató kampány végrehajtói bűntettet követtek el” – írta Facebook-oldalán a főpolgármester hétfőn.

Mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában.Érthető, kell a FIDESZNEK a figyelemelterelés, gyártani kell az…

Posted by Bajnai Gordon on Sunday, November 27, 2022

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a Városháza-ügy során a „fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal”. A fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, „feltúrták a városházi irodákat és a kollégáim lakását is” – fűzte hozzá.

A főpolgármester szerint önmagában elég cáfolat, hogy senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet.

„Ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu”

– tette hozzá.

Amit eddig sejtettünk, arról már papírjuk is van: egy hazug lejárató kampány keretében kormánytagok és fideszes…

Posted by Karácsony Gergely on Monday, November 28, 2022

Karácsony Gergely azt írta: Bajnai Gordon, „akit furmányos manipulációval szintén belerángattak az ügybe”, hétfőn nyilvánosságra hozta azt a rendőrségi határozatot, amely rögzíti: a mondandója értelmét megváltoztatva a hangfelvételt manipulálták, majd ezt a manipulált felvételt széles körben terjesztették; vagyis bűncselekményt követtek el.

A rendőrségi határozat különösen érdekes része, hogy Bajnai Gordont olyan helyre csalták megbeszélésre, ami eleve fel volt szerelve profi hang- és képrögzítő eszközökkel. „Erre mondtuk és mondjuk”: titkosszolgálati módszer, pont olyan, mint az úgynevezett kompromat, amit politikai ellenfeleik hazug lejáratására szoktak bevetni Oroszországban – jegyezte meg a főpolgármester, aki azt vetette fel:

„hihető ezek után, hogy ezt a »profi« munkát állami vagy államközeli segítség nélkül bárki végre tudta hajtani?”

Az említett rendőrségi határozat szerint a tettes ismeretlen. „Nekem azonban lennének ötleteim, hol kell keresni azt az embert, aki mindezt kitervelte és irányította” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Kapcsolódó hírek