Fidesz: nincs üzemanyaghiány, de ha Gyurcsány lenne hatalmon, akkor lenne

Megnyerő tekintetű hölgy a Békement 2021. október 23-i felvonulásán.
Megnyerő tekintetű hölgy a Békement 2021. október 23-i felvonulásán. Részlet a Telex videójából.

„Üzemanyaghiányt a dollárbaloldal és az általuk támogatott szankciók okoznának” – lamentált a Fidesz a DK-s Varju László üzemanyaghiányról szóló hétfői nyilatkozatára „válaszul”.

A nagyobbik Orbán-párt szerint országos üzemanyaghiány akkor lenne, ha a „dollárbaloldal” lenne hatalmon. Gyurcsányék ugyanis már szolgaian rég végrehajtották volna az összes energiaszankciót Magyarországon is, amellyel veszélybe sodornák az üzemanyag-ellátást, és egekbe emelnék a benzin árát – írták kommünikéjükben.

Hozzátették: Magyarországon van elérhető üzemanyag, biztosított az ellátás, ráadásul Európában egyedülálló módon egy éve árstop védi a lakosságot a szankciós üzemanyagár-emelkedéstől! (Mondjuk az tényleg „Európában egyedülálló”, hogy a háború, és az arra válaszul született szankciók csak februártól vannak, de a „bölcs, előrelátó” magyar kormány már egy éve árstoppolni kezdte az üzemanyagárakat – a szerk.).

A házisajtóval nem egyeztettek

Az üzemanyaghiányt tagadó szólamoknak ugyanakkor ellentmond, hogy még a fideszes csicskasajtóban is jelennek meg olyan hírek, miszerint akadozik az üzemanyagellátás.

A Mediaworks egyik nyúlványa, a sonline.hu pl. úgy fogalmaz, hogy megnehezítette a fuvarozással és személyszállítással foglalkozó vállalkozások dolgát a Mol, miután az olajtársaság benzinkútjain a nagynyomású töltőoszlopokon 100 literre korlátozták a tankolható mennyiséget.

Kapcsolódó hírek