Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Semjén bejelentette: többszörösére emeli a kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülése után tartott sajtótájékoztatón a Várkert bazárban 2022. november 18-án.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülése után tartott sajtótájékoztatón a Várkert bazárban 2022. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón,

azon a napon, amikor tömegek – diákok, tanárok, szülők – tüntettek országszerte az oktatás jövőjéért, a magyarországi oktatás lezüllesztése ellen.

Semjén elmondta: jelenleg 22 400 forint a támogatás összege gyermekenként és tanévenként. Az emelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg.

A KDNP-s azt is megüzente, hogy a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, mert ők vannak a legnehezebb helyzetben.

A Máért ülésén három ellenzéki párt nem vett rész: a DK, a Párbeszéd és a Momentum. „Lelkük rajta, önmagukat minősítik” – duzzogott Semjén Zsolt, azzal hergelve, hogy a távol maradó pártok nem a kormányt és nem a Máértet becsülték le, hanem a határon túli magyarokat.

10 milliárd (!) forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

Kövér László nem engedte, hogy a politizáló papokról kérdezzék Semjén Zsoltot a parlamentben

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt